Gabriel Enamorado har pakket bilen og er på vej på eventyr. Væk fra dagligdagen i Los Angeles.
Det er Jordens dag, den 22. April og dagen bruges verden over til at skabe opmærksomhed på verdens stigende miljøproblemer, men samtidigt af mange til at hylde jordens prægtighed.
Gabriel har som så mange gange tidligere sat kursen mod ørkenen Joshua Tree Desert - nationalparken i det sydøstlige Californien. Kendetegnet ved det helt unikke træ - The Joshua Tree.
full


Oprindeligt opkaldt af en gruppe af Mormon pionerer som krydsede Mojave ørkenen i midten af det 19. århundrede. Træets unikke form mindede dem om en bibelsk historie, hvor netop Joshua efter Moses død tog rollen som leder og rakte sin åbne hånd mod gud og bad om hjælp.
Symbolsk for dette barske sted, hvor man sagtens kan få brug for hjælp. Ørkenen virker endeløs, men samtidigt dragende for Gabriel.
Overlevelsesaspektet drager ham tydeligt - her skal du være forberedt for at kunne klare dig, om det gælder cykelturen eller en campingweekend med hans kæreste Juliana.


full


Gabriel er opvokset i det sydøstlige Los Angeles som første generations latino. I dag er han bosat i det solrige Long Beach og har sin daglige gang som Executive Director for Stay Arts - en non-profit organisation i Downey - hvis formål er at samle det lokale samfund gennem kunst.

Galleriet tilbyder workshops og kunstudstillinger af lokale og for lokale. "Stay Local" er et af organisationen kernepunkter.

Han bruger langt størstedelen af sin vågne tid på Stay - men føler på samme tid han får meget mere tilbage og han defineres gennem sit arbejde dernede.
Oftest tager han cyklen mellem hjemmet og galleriet i Downey, en tur på omkring 30 km, som bringer han hurtigt gennem storbyen. Han oplever byen på en helt anden måde gennem cyklen. Duftene og lydene er intense. Og det samme er oplevelsen. 


full

full

Gabriel har kastet sin kærlighed ind i Stay-projektet siden 2012 og med sin baggrund som grafittimaler, grafisk designer og fotograf har han altid haft lysten til at skabe noget. Skabe noget andre kunne føle og mærke. Og med Stay har han muligheden for ikke bare at skabe - men også at give tilbage.

Gennem børne workshops giver de lokale børn og unge mulighed for at være kreative. “Din kreativitet betyder noget virkeligt ”, siger Gabriel. "Derfor skal den udleves.
Og lysten og evnen til at være kreativ skal udfordres på sammen måde som børn udfordres fysisk gennem sport."

Gennem hele hans opvækst har han haft en stærk tiltrækning til at udtrykke sig gennem kunst - og han brugte utallige timer af sin barndom i Downey på at tegne, male og spille guitar, mens andre af hans kammerater dyrkede sport. Men sport optog ikke rigtigt Gabriel.
Han har altid været en entreprenør - allerede i high-school arrangerede han kunstudstillinger i skolens kantine, og efter et forløb med grafiske kurser og data-programmering, meldte han sig som ansvarlig for skolens website - som designer og programmør.

Efter High-School startede han på Fashion Instituttet for Design og Merchandising med speciale i Digitale medier. Men grundet de store økonomiske omkostninger, som denne uddannelse som medførte for hans mor og ham selv, valgte han at droppe uddannelsen. Et svært valg. Men et vigtigt valg.
Han meldte sig derimod som frivillig på et nyåbnet graffiti kunstgalleri i centrum af LA.
Her udstillede han sin egen kunst og lærte ligeledes, hvad der skulle til at drive et galleri. Han følte sig draget af kulturen omkring graffiti miljøet og venskaberne det medførte.
Historien er kendetegnede for Gabriel og ligesom han selv mener Stay er stærkt definerende for ham som person, så er hans kår og fortid det også. Learning by doing - praktiseret når det er bedst


full

Udover hans aktivitet i Stay - driver Gabriel sit eget kreative Studio - Estevan Studio sammen med kæresten Juliana. Her tilbyder de Branding assistance for private virksomheder og organisationer. Alt sammen med baggrund i hans 15 årige erfaring fra det kreative miljø i Downey.
Han betegner sig som en selvlært fotograf, designer og art director. Han har formået at gribe de chancer og muligheder han har fået i livet - og søgt at lære mest muligt heraf - for at kunne udvikle sig selv og sin karriere bedst muligt. Interessen for cykling opstod spontant tilbage i 2008. Gabriel havde aldrig haft interesse for træning eller sport som sådan.
Men en sen aften da han er på vej ud af Fashion Instituttet og træder ud på tæt trafikkerede Grand Avenue oplever han noget han aldrig havde set før. En stor gruppe af cykelryttere fra klubben “Wolfpack Hustle” drøner gennem gaderne i hel tæt formation.  

Cykellygterne blinker og lyden af kæder, gear og rullende hjul overdøver for en kort stund lyden af biler i storbyen. Og på et spilt sekund var de væk - det samme var lyden.
Han opsluges af denne form for cykling og køber kort efter sin første cykel - en Fixie af mærket Skinny Benny. Han kører med lokale grupper, oftest om aftenen - og elsker dette miljø.
De optager film og tager billeder og kører generelt Los Angeles gader tynde.
Han begynder af cykle længere og længere ture, og optages også mere af det sportslige ved cyklingen - men først sidste år køber han sin første landevejscykel med gear. Også for at kunne tage på længere ture med gamle kammerater.
Han cykler dog oftest alene - hvilket giver han masser af tid til at tænke over livet, privat og professionelt.
full


Tilbage til ørkenen - hvor Gabriel finder en helt unik ro. På mange måder et mærkeligt sted at søge frihed, området er barsk som få. Tørt, støvet, udtørret og varmt.
Temperaturerne er svedigt høje, og alt er tomt. Ørkenen dækker 3.195 km2 - et område større end Luxemborg.
Pumaer, prærieulve, slanger og kængururotter kommer frem efter solnedgang, simpelthen fordi landskabet er for hårdt når solen står højest.

Heldigt nok for Gabriel, som har planer om en tur på omkring 80km i de smukke omgivelser i dag. Han skulle være vel tilbage inden mørkets frembrud.

Nogle gange tager han den store runde herude - den er 225 km - og sætter virkelig det hele på prøve.

Men hvorfor drages han af netop dette sted?
Intet andet sted giver han samme oplevelse af stilhed og mulighed for at reflektere over tingene. Han føler sig på mange måder enormt lille i et kæmpe univers.
full


Farverne - så beroligende, lette for øjnene, lav kontrastet, pasteljordtoner og ikke mindst det helt specielle lys, glæder designeren i ham.

Landskabet er takket, ikke decideret bjergrig. Vejene snor sig rettere langsomt, stigningerne er normalt max. 5-6% - men varer ved i optil 15- 20 km til tider. De føles endeløse og man kan se den samme vej langt ude i horizonten - kilometer efter kilometer.

Det er på den ene side mentalt krævende ikke at kunne se en afslutning, men netop her føler han friheden. Han konnekter med naturen - og det eneste han kan høre er sit eget åndedræt og lyden af dækkene mod asfalten. full

Heldigvis går det primært nedad på vej tilbage, og han kan køre med mere end 65 km/t over lange stræk - nedkørslen slutter turen perfekt af. Han føler sig på ingen måde stresset eller udmattet. Men vender tilbage - høj af glæde og fuld af respekt for dette område.

Området er blevet et frirum for ham - det betyder noget helt særligt nu. Sammen med hans kæreste tilbragte de deres første “get-away” netop her. Stedet gav dem friheden til at søge hinanden. Til at lære hinanden at kende - til at forstå hinanden.
Idag drager de stadig herud sammen - ligesom Gabriel elsker stilheden for sig selv på cyklen herude.  

full


Photos:   Estevan Studio
Retouch: Attentive Retouch

Choose your country

You are shopping in Danmark.
Your language is Dansk and currency is DKK.

Continue shopping or
Close