Terug naar het begin


Toscane was de plek voor mijn eerste ervaring met het gevoel van isolatie. Ik werd meteen verliefd op het landschap, de glooiende heuvels en de scherpe beklimmingen rond San Baronto. Een individuele ervaring van pasgeboren vrijheid. De vervulling van een jongensdroom had me hier gebracht, aangezien ik was geselecteerd om te rijden voor het toen bekende U23 Finauto Yomo Sport Team.

dronken

Voor een jonge renner met hoge ambities was Toscane een sprookjesland. Hoewel ik aan het begin van dit seizoen worstelde met blessures, genoot ik van de gelegenheid om vijf tot zes vroege ochtenduren alleen te trainen terwijl de rest van het team aan het racen was.
Ik leerde de wegen en het Italiaanse landschap kennen, en het gevoel op de fiets te zitten.

Een van mijn vroege teamgenoten uit die tijd, Giovanni Visconti, boekte grote successen op de weg, waaronder drie Italiaanse kampioenschappen en niet minder dan 28 overwinningen tijdens zijn lange carrière. Mijn carrière ging ten onder na de trainingstijd in Italië. De blessures bleven aanhouden en een gebrek aan talent werd benadrukt in vergelijking met namen als Visconti, Pozzovivo en Nibali.

dronken

dronken

Ongeacht onze verschillen in talent, Giovanni en ik delen veel van dezelfde passies in het leven, evenals een diepe band met de wegen van Toscane. Om de lancering van onze "Terug naar het begin"-campagne te vieren, ontmoeten we elkaar in ons oude café Bar Indicatore en bespreken we de onlangs gelopen Luik-Bastenaken-Luik en de komende Giro d'Italia onder het genot van een espresso voordat we een rit maken zoals de oude dagen .

dronken

We rollen uit op een korte aangename reis. Ik herken het gevoel van de bekende wegen onder de fiets: het licht dat door de bomen dringt, de olijfbomen, de mist en de geur van verse kruiden die door de vallei wachten. Ik weet niet precies wat de plaats zo stevig in mijn geheugen heeft geplant, maar terwijl ik wegrol met mijn oude vriend, word ik overspoeld met nostalgie.


dronken

We halen het verleden in. Kinderen, familie, oude teamgenoten, de carrière van Giovanni en mijn designmerk. We zijn druk geweest en onze kit laat onze eigen wegen zien. Hij draagt ​​het teamshirt van zijn huidige Team Bahrain Merida, versierd met sponsors en titels. Ik draag onze nieuwe collectie, met Scandinavisch minimalisme en colour blocking.

We praten over hoe snel de sport en de industrie zijn geworden, hoe duidelijk professioneel de sfeer eromheen voelt. Ik vraag me af of het weggaat van waar we allebei van houden van de sport. Terwijl we wegrollen, realiseren we ons hoeveel we nog gemeen hebben. Wat ons in het zadel doet zitten, is na al die jaren hetzelfde. Natuurlijk hebben de roem en triomfen hun stempel gedrukt op mijn oude trainingspartner, maar ik ben me ervan bewust dat het ook het gevoel van isolatie is dat hem nog steeds op de fiets houdt en niet in de laatste plaats in ons gedeelde Toscane.
Het is hetzelfde gevoel dat ik krijg als ik een solo-rit maak en mezelf op een eenzame klim bevind terwijl ik me rustig een weg baan door een dramatisch mooi landschap.

dronken

dronken

Er is een duidelijke nostalgie die gepaard gaat met het herinneren van iemands vroege dagen op de fiets. Het wemelt van het melancholische gevoel dat we ondanks al ons jagen nooit meer een glimp van dezelfde zuiverheid en eenheid kunnen opvangen.


dronken

Deze sensatie is de schoonheid van isolés .
Niemand bezit het en iedereen kan het hebben - kinderen, mannen, vrouwen, sporters, professionals.
Het is het gevoel dat je krijgt als je helemaal alleen over de weg reist, maar toch volledig verbonden bent. Het brengt Giovanni en mij samen, en terwijl we samen rijden, delen we het weer.

Henrik Dahl
Oprichter en Brand Director
geïsoleerd

Kies je land

Je bent aan het winkelen in België.
Uw taal is Nederlands en valuta is EUR .

Doorgaan met winkelen of
Close