PFAS/PFC erklæring

Hos isolés garanterer vi, at ingen af vores produkter indeholder eller er imprægneret med fluorstofferne, PFAS eller PFC.

Vi har en erklæring fra vores italienske leverandør af cykeltøj, som vi til enhver tid vil kunne fremvise til Miljøstyrrelsen. Erklæringen lyder således:

"Erklæring om fluorfri vandafvisende behandling

De kemiske produkter, der anvendes til fluorfri vandafvisende behandling, er fri for tilstedeværelsen af PFAS-, PFOA- og PFOS-stoffer."

 

Hvad er PFAS og PFC?

PFAS, PFOA, PFOS og PFC er alle forkortelser for kemiske stoffer, der tilhører en større gruppe af forbindelser kaldet per- og polyfluoralkylstoffer.

  • PFAS: Dette er en overordnet betegnelse for en stor gruppe af kemiske forbindelser, der bruges til mange formål, herunder imprægnering af tekstiler og mademballage. PFAS kan være sundhedsskadelige og miljøskadelige, og de kan ophobe sig i miljøet og i kroppen over tid.
  • PFOA: Dette er en type PFAS, der tidligere blev brugt i stor skala til at producere teflon og andre non-stick-belægninger. PFOA anses for at være skadeligt for sundheden og miljøet, og det er nu blevet udfaset i mange lande.
  • PFOS: Dette er en anden type PFAS, der tidligere blev brugt til at producere brandslukningsskum og vandafvisende belægninger på tekstiler og papir. PFOS anses også for at være skadeligt for sundheden og miljøet, og det er også blevet udfaset i mange lande.
  • PFC: Dette er en forkortelse for perfluorerede carbonstoffer, som er en undergruppe af PFAS. PFC'er bruges til mange formål, herunder imprægnering af tekstiler, tæpper og møbler for at gøre dem vand- og pletafvisende. De er også blevet kritiseret for at være skadelige for sundheden og miljøet, og nogle af dem er blevet udfaset.


Generelt set er alle disse stoffer bekymrende på grund af deres potentielle sundheds- og miljørisici. Derfor er det en god ide at undgå dem, når det er muligt. Du undgår kontakt med disse stoffer med cykeltøj fra isolés.

Du kan altid læse mere om disse stoffer på Miljøstyrelses hjemmeside.

Choose your country

You are shopping in Danmark.
Your language is Dansk and currency is DKK.

Continue shopping or
Close